طراحی گرافیک

طراحی گرافیک یا گرافیک دیزاین (به انگلیسی: Graphic design) فرایند ارتباطات بصری، و حل مسئله از طریق استفاده از تایپ، فضا، تصویر و رنگ است. رشته طراحی گرافیک زیرمجموعه ارتباطات بصری و طراحی ارتباطات در نظر گرفته شده ‌است، اما گاهی اوقات اصطلاح «طراحی گرافیک» می‌تواند به خاطر اشتراکات فنی پیچیده، به جای طراحی ارتباطات و ارتباط بصری استفاده شود. طراحان گرافیک از روش‌های مختلف در ایجاد و ترکیب کلمات، نمادها و تصاویر به منظور خلق یک نمایش تصویری از ایده‌ها و پیام استفاده می‌کنند. یک طراح گرافیک ممکن است ترکیبی از تایپوگرافی، هنرهای بصری و تکنیک‌های صفحه‌آرایی را برای تولید یک نتیجه نهایی را استفاده کند. طراحی گرافیک، اغلب به هر دو فرایند (طراحی) که توسط آن ارتباط ایجاد شده‌ است و محصولات (طرح) که تولید می‌شوند اشاره می‌کند.

کاربردهای طراحی گرافیکی

کاربردهای رایج طراحی گرافیک شامل بخش های زیر می باشد:

  • طراحی لوگو (نام تجاری)
  • طراحی انتشارات (مجلات، روزنامه‌ها و کتاب‌ها)
  • طراحی تبلیغات و چاپ (دفترچه، کارت ضمانت، کارت هدیه و…)
  • طراحی پوسترها
  • طراحی کاتالوگ ها
  • طراحی بیلبوردها و تابلوها
  • طراحی گرافیک وب‌سایت و عناصر
  • طراحی علائم و بسته‌بندی محصولات

به عنوان مثال، بسته‌بندی محصول ممکن است شامل یک لوگو یا دیگر آثار هنری، متن‌های سازمان‌ یافته و عناصر طراحی خالص از جمله عکس‌ها، اشکال و رنگ باشد که ساختار متحد قطعه را شکل می‌دهند. ترکیب‌بندی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی گرافیک است، به ویژه هنگامی که موضوع استفاده از مواد موجود از قبل یا عناصر متنوع مطرح است.

 

طراحی گرافیک
طراحی گرافیک

تعریفی از هنر طراحی گرافیکی

تعریف این هنر در طول زمان بنا به انتظاری که از بازخوردهای بصری کارآمد در هر زمان است تغییر می‌کند و نو به نو می‌شود. در این میان مقتضیات زمان و چالش‌ها و تغییرات اجتماعی و سیاسی و به تبع آن تغییرات فرهنگی بطور مستقیم باعث ایجاد تعبیر و تعریفی نو از هنر می‌شود تا جایی که در عصر حاضر باید پذیرفت که مفاهیم عمیق‌تر و گسترده‌تری مانند «ارتباط تصویری» خرده مفاهیم دیداری و نشانگان سنتی بصری را در خود هضم می‌کند و مفهوم ذهن آشنای «طراحی گرافیک» را به نوعی در دل خود مستتر دارد.

در فارسی واژه «طراحی» را در ترجمه «Design» به کار می‌برند. این ترجمه چنانچه به معنای نقشه کاری باشد، صحیح است؛ ولی اگر طراحی به معنای کشیدن طرحی روی کاغذ، مثل طراحی از روی مدل باشد، ترجمه درستی نیست.

اما طراحی گرافیک به معنای خلق و سامان دادن یک سری عوامل تصویری برای بیان یک مفهوم یا پیام یا اطلاعات در جهت هدفی مشخص و معین است.

امروزه این طراحی و خلق آثار هنری در این زمینه، رشد بسزایی اشته تا آنجا که در هر کمپای میتوانیم رد پایی از یک طراح گرافیست را یافت. این امر باعث می شود که مخاطبان بتوانند ارتباط بهتری در تک تک فضاهای حضور(اینترنت و یا شبکه های اجتماعی) را با کمپانی ها و برقرار نمایند.

با توجه به شیوع ویروس کرونا در دنیا اکثر شرکتها اقدام به فروش محصولات خود در فضای اینترنت و در بستر شبکه های مجازی کرده اند. این موضوع می تواند به شما کمک کند تا مخاطبان بیشتری را به سمت خود جذب کنید تا بتوانید محصولات و یا خدمات خود را به آنها بهتر معرفی کنید.

دپارتمان گرافیک کانون تبلیغاتی وریا می تواند با مشاوره رایگان در تمامی زمینه های طراحی گرافیکی، به شما کمک کند تا بتوانید بهترین بازخورد را در این شرایط اقتصادی از فضای اینترنت و شبکه های مجازی خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *